Avbeställningsskydd - flyg

När du bokar resor ska du alltid se över dina försäkringar och möjlighet till avbokning. Det är inte helt ovanligt att flyg blir försenade eller att du på avresedatum faktiskt inte kan åka med flyget. Om olyckan är framme är det alltid bra att ha en bra reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Las mer

Avbeställningsskydd

Avbeställningsskydd innebär att du inte behöver betala fullt pris för flygbiljetten om du inte kan åka med. Dock är det inte alla anledningar som godkänns för att avbeställningsskyddet ska gälla. Oftast krävs det att du eller någon nära släktning blivit allvarligt sjuk. Du måste kunna visa upp läkarintyg.

Avbeställningsskydd fungerar som en försäkring som resebolaget, av tredje part eller av din bank eller kortutgivare kan erbjuda. Din hemförsäkring kan även inkludera något sorts avbeställningsskydd.

Försäkringar vid flygresor

Var alltid ordentligt försäkrad när du flyger utomlands. För att vara på den säkra sidan så lägg till en kompletterande reseförsäkring hos ditt försäkringsbolag. Med det skyddet kan du alltid resa tryggt.

Med ditt betal- eller kreditkort kan du ha kompletterade reseförsäkring. Den är oftast inte så omfattande men alltid bra att ha. Ofta gäller en sådan försäkring ersättning vid försenade avgångar eller försenat bagage.

Vad innebär avbeställningsskydd?

Svar: Avbeställningsskydd innebär att om du avbokar din resa på grund av sjukdom eller olycksfall får du pengarna tillbaka.

Ingår avbeställningsskydd i hemförsäkringen?

Svar: Avbeställningsskydd ingår inte i hemförsäkringen. Dock ingår ett reseskydd för resans första 45 dagar i hemförsäkringen.

Vad händer om jag bokat resa utan avbeställningsskydd?

Svar: Skulle du av någon anledning inte kunna åka på din bokade resa får du ingen ersättning om du reser utan avbeställningsskydd.