Bonuspoäng – flygresor

Flygbiljetter kan bli väldigt dyra och desto längre du åker ju dyrare blir biljetterna. Att samla bonuspoäng är ett sätt att få flygbiljetter till rabatterade priser. Läs mer om hur det fungerar.

Las mer

Bonusprogram

Nästan alla flygbolag erbjuder bonusprogram där deras kunder kan samla bonuspoäng. Det är oftast väldigt enkelt att gå med i ett bonusprogram och det kräver inget mer från dig som kund mer än att du flyger med flygbolaget ofta. Om du flyger ofta och mycket kommer du snabbt samla på dig poäng. Poängen används sedan som rabatt på dina flygbiljetter eller gör så att du blir uppgraderad under dina flygresor.

Kreditkort

Ditt kreditkort kan också erbjuda bonusprogram. Via ditt kreditkort kan du få rabatter på resor, upplevelser och mycket mer. Håll koll på när du får rabatt på olika flygbolag och resor.

Flygbonus och kreditkort

Vi rekommenderar att du kombinerar flygbonusprogrammet med ditt kreditkort. Exempelvis har SAS ett samarbete med American Express där du för varje köp du gör med ditt AMEX-kort får bonuspoäng på flygresor med SAS.

Visa och British Airways har också ett förmånligt samarbete. När du betalar med ditt Visa kreditkort tjänar du poäng i form av Avios.

När man börjar samla bonuspoäng börjar men på den lägsta nivån och desto mer du flyger ju högre upp på rankningen kommer du. De som flyger ofta blir ofta ”guld-medlemmar” och erbjuds ofta väldigt många förmåner.