Flygplatser i Stockholm

Sveriges huvudstad, Stockholm, är en av Europas vackraste städer fylld av kultur och nära till den vackra skärgården. Trots att Stockholm i sig är ett stort turistmål är det ibland så att man vill flyga därifrån. I Stockholmsområdet finns det två flygplatser – Arlanda och Bromma.

Läs mer

Arlanda Airport

Arlanda Airport är Sveriges största flygplats. Flygplatsen är belägen i Sigtuna kommun i Stockholms län. Flygplatsen marknadsförs med namnet Stockholm Arlanda Airport.

På ett år passerar ungefär 26 miljoner passagerare flygplatsen och flygplatsen har ungefär 230 000 starter och landningar på ett år. På Arlandas område jobbar ungefär 12 000 anställda och det finns 163 olika arbetsställen.

Clarion Hotell har ett hotell vid flygplatsen där man kan spendera natten om man väntar på sitt flyg.

Besök Arlandas hemsida för att läsa mer om flygplatsen och se avgångar och ankomster.

Bromma Airport

Bromma Airport är Sveriges tredje största flygplats och är belägen i Bromma i Stockholms kommun. Flygplatsen ligger på det historiska flygfältet men är idag en internationell flygplats.

Under 2016 hade Bromma Airport 2 500 000 passagerare siffror som troligtvis ökat tills idag. I anknytning till Bromma Airport finns hotell, restauranger, biluthyrning och lokalbuss.

Best Western har ett hotell i direkt anknytning till flygplatsen där man kan spendera natten i väntan på sitt flyg.

Läs mer om Bromma Airport på deras hemsida – Swedavia.se.